YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

ESPANJA
rooma1

KATSO MEIDÄN MATKAOHJELMAT >>

MADRID

Espanjan pääkaupunki Madrid on kansainvälinen kaupunki, jossa yhdistyvät toisiinsa tämän talouden, rahoitusalan, hallinnon ja palveluiden keskuksen huippumoderni infrastruktuuri ja vuosisatoja pitkän historian rikas taide- ja kulttuuriperintö. Kaupunkiin ja sen ilmapiiriin tutustuu vaivattomimmin lukuisissa ravintoloissa ja baareissa, aukioilla ja puistoissa. Nähtävyyksiä on paljon, alkaen loistavista museoista ja näyttävistä taidegallerioista historiallisiin monumentteihin ja rakennuksiin. Madridissa on kaikki- jopa maailman toiseksi suurin kalatori. Madrid on myös hyvin tiheään rakennettu kaupunki, ja monet kiinnostavat kohteet sijaitsevat kävelyetäisyydellä keskustan Puerta del Solin ja Plaza de Santa Anan tuntumassa. Kaupungin vanhimmat alueet ovat hieman lännempänä, Paseo del Pradon ja Palacio Realin välillä.

Tärkeimmät nähtävyydet :

  • Paseo del Pradon museokolmikko (Prado, Reina Sofía ja Thyssen-Bornemisza), kuninkaallinen palatsi, Debodin temppeli, Almudenan katedraali, Puerta de Alcalá ja Buen Retiron puisto ja tekojärvi.
  • Plaza Mayor on Madridin keskus ja kuuluisin aukio, joka muistuttaa Rooman Piazza Navonaa. Plaza Mayorin lisäksi väenvilskettä voi seurata kaupungin keskusaukioilla Puerta del Solilla.
  • Casa de Campo on suuri, lähes kahdentuhannen hehtaarin viheralue, josta löytyy huvipuisto (Parque de Atracciones de Madrid), uima-allas, järvi sekä uudentyyppinen eläintarha. Vierailun jännitystä lisää matka köysiradalla (teleférico). Sunnuntaisin Casa de Campo on suosittu koko perheen retkikohde.
  • Jalkapallon ystäviä kiinnostanevat Real Madridin ja Atlético Madridin kotiareenat Santiago Bernabéu ja Vicente Calderón. Madridissa sijaitsee myös yksi maailman kuuluisimmista härkätaisteluareenoista, Las Ventas.

 

BARCELONA

Barcelona on mielenkiintoinen sekoitus vanhaa ja uutta. Kaupungissa on 12 km pitkä hiekkaranta, mutta myös upeaa arkkitehtuuria. Antonio Gaudin kädenjälki näkyy Sagrada Familian lisäksi Güellin puistossa ja palatsissa sekä Casa Milán ja Battlón taloissa. Barcelonassa on myös mielenkiintoisia museoita, joissa jokaisen taiteesta nauttivan kannattaa vierailla. On Picassoa, Miróa ja jopa Salvador Dalin museo Figueresissa, vain retkimatkan päässä Barcelonasta. Las Ramblas –kävelykatu on kaupungin sykkivä sydän. Kadun varrelta löytyvät Barcelonan parhaimmat kahvilat ja tapas –baarit, joissa on mukava viettää aikaa. Päivällä kauppiaat tuovat kadulle myytäväksi kukkia ja käsitöitä. Katutaiteilijoita on joka lähtöön, on jonglöörejä ja miimikoita. Kannattaa käydä myös La Boqueria -kauppahallissa, jossa myydään toinen toistaan herkullisempia Katalonian herkkuja. Barcelonassa on myös mahtavat ostosmahdollisuudet. Kauppakeskuksia ja hienostoputiikkeja löytyy ympäri kaupunkia. Barcelona on tunnettu myös yöelämästään. Illalla kannattaa suunnata Barrio Goticon baareihin, musiikkikahviloihin ja diskoihin.