RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

ISLANTI

KATSO MEIDÄN MATKAOHJELMAT >>

Koe elämäsi seikkailu tulen ja jään maassa – Islannissa. Euraasian ja Pohjois-Amerikan mannerlaattojen välinen sijainti tekee maaperästä ainutlaatuisen. Täältä löytyvät Euroopan suurimmat jäätiköt sekä eräät maailman aktiivisimmista tulivuorista. Islannissa pystyt nauttimaan niin vilkkaasta kaupunkielämästä kuin rauhallisesta sadunomaisesta maisemastakin. Vaihteleva maasto ja vuodenajat tarjoavat puitteet monenlaisille aktiviteeteille kuten koskenlaskulle, sukellukselle, ratsastukselle, valaidentarkkailulle ja erilaisille safareille sekä extreme-lajeille.

Islanti on vanhoista perinteistään huolimatta hyvin edistyksellinen maa. Tieteellisten tutkimusten mukaan islantilaiset ovat maailman onnellisimpia ja heidän elinajanodotteensa on yksi maailman pisimmistä. Lisäksi Islanti on toistuvasti luokiteltu korkeimmalle sukupuolitasa-arvoon ja poliittiseen vapauteen liittyvissä mittauksissa.

Islannissa on runsaasti jokia, vesiputouksia ja kuumia lähteitä, joilla tuotetaan geotermistä energiaa. Tämä geoterminen energia lämmittää ympäri maata olevia uimaloita sekä yli 90 prosenttia maan rakennuksista. Matkailijoita houkutteleva suurin suihkuttava kuuma lähde on Geysir, josta muutkin suihkuttavat kuumat lähteet ovat saaneet nimensä. Vaeltaessasi luonnossa voit löytää myös muita luonnonvaraisia kuumia lähteitä ja laguuneita. Lähteiden ja laguuneiden korkeilla mineraali- ja silikaattipitoisuuksilla on erityisen nuorentava vaikutus ihoon.

Maan puhdas luonto näkyy myös islantilaisten ruokavaliossa. Islantilainen ruokavalio sisältää paljon laadukkaita raaka-aineita, jotka ovat kasvatettu ja hankittu saastumattomassa ympäristössä ja tuotettu eettisesti.  Nauti pehmeästä lihastaan tunnetuksi tullutta
islantilaista lammasta tai superruoaksi luokiteltua jogurtintapaista
Skyr-tuorejuustoa Islannin korkealuokkaisissa ravintoloissa.

REYKJAVÍK

Islannin lounaisosassa sijaitsevan Reykjavikín 118 000 asukasta kattaa lähes puolet maan asukasmäärästä. Alue on vilkkaudesta huolimatta suurimmaksi osaksi harvaan rakennettua omakotitaloaluetta. Kaupungin energinen tunnelma vetää vertoja mille tahansa muulle maailman kaupungille. Reykjavík tarjoaakin jokaiselle jotakin.

Tämä ainutlaatuinen kaupunki on tunnettu vilkkaasta yöelämästä ja energisestä klubiympäristöstä. Keskustan lukemattomat baarit, kahvilat, pubit ja klubit sulkevat ovensa vasta viideltä aamulla. Nälän yllättäessä löydät kävelyetäisyydellä maailmanluokan ylellisiä ravintoloita, mutta myös pienempiä kahviloita ja bistroja, joiden hintataso on hyvin vaatimaton, kuitenkin laadusta tinkimättä. Reykjavíkin monenlaiset museot esittelevät maan rikasta historiaa viikinkien aikakaudelta itsenäistymisvuoteen 1944 asti. Ostoskeskukset tarjoavat puolestaan oivan mahdollisuuden shoppailulle.  Reykjavík on paljon muutakin kuin pelkkä matkakohde; se on upeiden maisemien keskellä sijaitseva, useita jännittäviä mahdollisuuksia tarjoava portti lukemattomiin seikkailuihin.