RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

ISRAEL

KATSO MEIDÄN MATKAOHJELMAT >>

YLEISKATSAUS ISRAELISTAKartta_pieni

Israel julistautui itsenäiseksi 14. toukokuuta 1948. Israel on parlamentaarinen demokratia, maan hallinto perustuu vallanjakoperiaatteeseen. Hallitusta ohjaa ja valvoo kabinetti, jota johtaa pääministeri. Israelin valtionpäämies on presidentti, jonka parlamentti valitsee joka viides vuosi. 

  • Valtiomuoto: Parlamentaarinen demokratia, maailman ainoa juutalainen valtio
  • Pääkaupunki: Jerusalem
  • Pinta-ala ja väestö: 20 911 km2 ja n. 8 miljoonaa asukasta
  • Viralliset kielet: heprea ja arabia, myös englantia puhutaan yleisesti
  • Uskonto: noin 81 % juutalaisia, loput arabeja ja muita vähemmistöjä
  • Rahayksikkö: Uusi Israelin sekeli (ILS tai NIS). 1 euro = n. 4 sekeliä (31. Toukokuuta 2016).
  • Aikaero Suomeen: sama kellonaika kuin Suomessa

MAANTIETO

Israel sijaitsee Lähi-idässä. Lännessä sitä ympäröi Välimeri, idässä niin kutsuttu Great Syrian-African Rift Valley ja etelässä Punainen meri. Israelilla on rajat Libanonin, Syyrian, Jordanian ja Egyptin kanssa.· Pääosa Israelin väestöstä asuu Israelin pohjois- ja keskiosassa. Koillisessa Israelissa sijaitsee Golanin kukkulat ja lumen peittämä Hermonvuori. Israelin eteläosassa sijaitsevat Negevin ja Aravan autiomaat. Korkeudet Israelin sisällä vaihtelevat 2 224 metristä (Hermonvuori) 416 metriin Kuolleella merellä - maan matalin pisteellä.

VÄESTÖ

Vaikka Israel on suhteellisen pieni maa, se on samalla yksi maailman monikulttuurisimmista maista. Israelissa on noin 8,157,300 asukasta, joista lähes 81,5 % on juutalaisia. Puolet kaikista juutalaisista on syntynyt Israelissa ja he kuuluvat ensimmäisen tai toisen polven israelilaisiin, kun taas loput ovat maahanmuuttajia yhteensä noin 80 eri maasta. Noin 17 % väestöstä on arabeja, joista suurin osa on muslimeja ja loput 1,5 % ovat kristittyjä, druuseja tai kirgiisejä.