RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

JERUSALEMJer_rounded_corners

Tämä maailman pyhin kaupunki ei varmasti tarvitse esittelyä. Tällä ikuisella kaupungilla, joka on yhdistynyt ja joka on rakennettu tuhansia vuosia sitten on historia, jonka voi kuulla kaupungin muureilla puhaltavan tuulen mukana ja jonka jokainen kivi kertoo tarinaa kaupungista, joka on vetänyt puoleensa miljoonia uskollisia pyhiinvaeltajia tuhansien vuosien ajan. Tämä on Jerusalem, Israelin pääkaupunki, ainut kaupunki maailmassa, jolle on annettu 70 rakkauden ja kaipuun nimeä. Kaupunki, joka on vanhoissa kartoissa kuvattu maailman keskipisteeksi, ja jota ihaillaan vieläkin kuin nuorta morsianta.

Jerusalemin sydämessä sijaitsee muurin ympäröimä vanha kaupunki, joka on jaettu neljään kortteliin - juutalaiseen, armenialaiseen, kristittyyn ja islamuskoiseen. Muurien sisällä sijaitsee kolmen pääuskonnon tärkeät pyhät kohteet: juutalaisille pyhä Länsimuuri, Pyhän haudan kirkko ja Temppelivuorella sijaitseva Kalliomoskeija. Länsimuurin aukio on pyhiinvaelluskohde miljoonille juutalaisille. Täällä massiivisen muurin edessä, joka on jäännös Pyhästä temppelistä, rukoillaan ja jätetään sydäntäsärkeviä viestejä. Länsimuurin ympäriltä löytyy muita juutalaisille tärkeitä kohteita – Länsimuurin tunnelit, ainutlaatuinen Davidson-keskus sekä juutalainen kortteli mahtavine Cardon ja Daavidin linnakkeineen. Vanhan kaupungin eteläpuolella on Daavidin kaupunki, joka on muinaisten kanaalilaisten ja israelilaisten syntypaikka.

Vanhan kaupungin pyhien kohteiden lisäksi kaupungissa on monia viehättäviä ja käymisenarvoisia paikkoja. Kaupungin ihastuttava tori herättää kaikki aistit henkiin. Täältä voit ostaa armenialaista koristeltua keramiikkaa, kauniita helminauhoja, aitoja perinteisiä vaatteita, koristeltuja tyynyjä, värikkäitä villamattoja, kynttilöitä ja ihastuttavia lasiesineitä sekä lukemattoman määrän erilaisia muistoesineitä. Vanhan kaupungin muureilta näkyy koko vanha ja uusi kaupunki. Näkymät muureilta ovat iltaisin henkeäsalpaavat, kun kaupungin valot tekevät maisemasta vielä unohtamattomamman. Armenialaisella korttelilla on oma ainutlaatuinen lumouksensa ja se on käymisen arvoinen kohde.

Uuden kaupungin juutalaisten kortteleiden rakennustyöt aloitettiin 1800-luvun loppupuolella. Jotkin kortteleista ovat säilyttäneet alkuperäisen lumouksensa, ja kortteleissa kuljeskelu on nautinnollista. Näitä kortteleita ovat mm. Even Yisrael, German Colony, Yemin Moshe, Me’a She’arim, Makhane Yisra’el, Nakhta’ot, Nakhalat Shiv’a, Ein Kerem, Komemi’ut, Rekhavia, Bukharian kortteli ja etiopialainen kortteli. Kaupungissa on myös monia muita mielenkiintoisia ja ainutlaatuisia alueita eri aikakausilta, kuten Armon HaNatsiv ja Promenade, Ammunition Hill, Yad Vashem Holocaust Memorial -museo, Mishkenot Sha’ananim, Ristin luostari, Elias luostari ja YMCA -rakennus. Moderneihin rakennuksiin voidaan laskea Korkein oikeus, Israelin kansallismuseo, Biblical Zoo, Israelin parlamentti Knesset, Mt. Herzl hautausmaa ja Makhane Yehudan tori, joka on täynnä mielenkiintoisia ääniä, värejä, makuja ja tuoksuja.

Yöelämästä pitävät nuoret ihastuvat varmasti Jerusalemin tarjontaan. Kaupungin yöelämä sijoittuu pääasiassa alueille German Colony, Ben Yehuda -ostoskeskus, Nakhalat Shiv’a, Shlomtsiyon HaMalka Street ja the Russian Compound.

Museoista pitävät matkailijat löytävät Jerusalemista lukuisia museoita, joissa on monipuolisia näyttelyitä. Näitä ovat Israelin kansallismuseo, Natural History Museum, Bloomfield tiedemuseo, Yad Vashem Holocaust Memorial -museo, Rockefeller museo, the Bible Lands -museo, islamilaisen taiteen museo, the Old Yishuv Court -museo, armenialainen museo ja italiaisjuutalaisen taiteen museo.

Kaupungissa on paljon nähtävää myös lapsille. Lapset nauttivat käynnistä Time Elevator -museossa (interaktiivinen, kolmiulotteinen esitys Jerusalemin historiasta), suuressa Biblical Zoo eläintarhassa, Ein Ya’elissa, jossa on Raamatun teeman mukaisia askartelutyöpajoja,· Armon HaNatsiv tunneleissa ja Bloomfield tiedemuseon kauniissa kasvistieteellisissä puutarhoissa ja interaktiivisissa näyttelyissä.