RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

NASARETNasaret_rounded_corners

Nasaret, tai Natsrat kuten nimi lausutaan hepreaksi, on kristinuskon kehto. Tässä kaupungissa enkeli Gabriel ilmestyi Marialle ja Jeesus vietti täällä lapsuutensa ja nuoruutensa. Nasaret sijaitsee Galileassa , laaksossa, jota ympäröivillä vuorilla sijaitsevat useat maailman tärkeimmät Raamatulliset kohteet. Kaupunki on täynnä uskonnollisuutta, hengellisyyttä ja pyhyyttä, mutta sillä on myös rikas historia, kiinnostava muinaistiede, moderni kulttuuri ja Lähi-idän viehättävä ilmapiiri.

Nasaret, joka oli noin 2,000 vuotta sitten pieni juutalainen kylä, muodostui kristinuskon linnoitukseksi bysantin aikakaudella, vain joitakin satoja vuosia myöhemmin. Tänä aikana Nasaretin maine kiiri kauas, ja halu nähdä paikka, missä Neitsyt Maria ja Jeesus olivat eläneet, tekivät kaupungista suositun pyhiinvaelluskohteen. Tämän ansiosta kaupunkiin rakennettiin ensimmäinen kirkko, Church of the Annunciation, Marian ja Joosefin kodin paikalle. Tämän jälkeen kaupunkiin on rakennettu monia kirkkoja, jotka tuhottiin ja uudelleenrakennettiin muslimien ja kristittyjen valtataistelun johdosta vuosisatojen aikana. Kristityt palasivat uudelleen Nasaretiin1800-luvulla, jolloin rakennettiin monia kirkkoja ja luostareita. Nasaret on nykyään Israelin suurin arabikaupunki, ja siellä on noin 30 kirkkoa ja luostaria, kuten myös moskeijoita ja muinaisia synagogia.

Kiertomatka Nasaretissa on kuin aikamatka useille aikakausille Jokainen aikakausi on jättänyt jälkeensä tunnusmerkkejä, jotka ovat nykyään kiinnostavia ja suosittuja turistinähtävyyksiä. Useat nähtävyydet sijaitsevat vanhassa kaupungissa, joka on rakennettu 1800-luvun puolessavälissä viehättävää Lähi-idän arkkitehtuuria mukaillen. Kapeilla kaduilla ja maalauksellisten rakennusten kauneutta ihastellessa ei ole kiire mihinkään, niin vaikuttavan kokemuksen ne jättävät jälkeensä.

Vanhassa kaupungissa on myös monia muinaisia kirkkoja, joista vaikuttavin on Church of the Annunciation. Uudelleenrakennetussa kirkossa on säilytetty osia aikaisemmista kirkoista ristiretkien ja bysantin aikakausilta. Kirkossa on myös vaikuttava kokoelma maalauksia.

Aivan kirkon vieressä on  Church of Saint Joseph, joka on rakennettu sen rakennuksen jäännösten päälle, missä Joosefilla, Marian puolisolla, oli verstaansa. Kun Church of the Annunciation on rakennettu Marian kodin jäännöksien päälle, on kreikkalaisortodoksinen kirkko taas rakennettu Mary’s Well paikalle. Jeesuksen äidin on sanottu juovan tästä lähteestä. Kirkon rakennus on peräisin ristiretkien aikakaudelta, ja siellä on mielenkiintoisia seinämaalauksia. Aivan Mary’s Well -lähteen vieressä on kreikkalaisortodoksinen kirkko, ristiretkien aikakaudelta olevan salin sisällä. Raamatun mukaan tällä paikalla oli synagoga, jossa Jeesus rukoili.

Nasaretissa sijaitsevat myös Mensa Christi Church Maroniittikirkko, St. Gabriel’s Church ja  Salesiaanikirkko. Vanhassa kaupungissa on myös tärkeitä Osmanien valtakunnan aikaisia rakennuksia, kuten Saraya tai Hallitustalo, jonka on rakennuttanut Daher el Omar, Galilean kuvernööri 1700-luvulla. Täällä sijaitsee myös White Mosque, jota käytetään nykyään rukoussalina sekä koulutus- ja kulttuurikeskuksena. Valkoisessa moskeijassa on myös museo, jossa on esillä Nasaretin historiaa.

Kiertomatka Nasaretin vanhaan kaupunkiin ei ole täydellinen ilman vierailua paikalliselle torille, jonka äänet, tunnelma, tuoksut ja aromit varmistavat aidon Lähi-idän kokemuksen. Myös kävelyreitti Nabi sain -harjulla ja sen mahtavat näköalat Galileaan ovat kokemisen arvoisia. Voit vierailla muinaisessa turkkilaisessa kylpylässä, joka löydettiin yhden kaupungin tavaratalon remontoinnin yhteydessä, tutustua hienoon kartanoon, joka esittelee Osmanien valtakunnan aikaisen yläluokan rikkauksia ja tapoja 1800-luvulta tai kreikkalaisortodoksisen piispan taloon, jonka pihamaalta on löydetty maanalaisia käytäviä.

Nasaretissa, joka on vastaanottanut pyhiinvaeltajia useiden vuosikymmenten ajan, on sekä kristittyjä hotelleja että korkeatasoisia hotelleja turisteille, jotka vierailevat tässä tärkeässä kohteessa erityisesti joulun aikana.