RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

TEL AVIVTA_rounded_corners

Nykyään Tel Aviv-Yafon alueella asuu yli 400.000 ihmistä 51.400 dunamin alueella (1 dunam = 1000 neliömetriä). Noin puoli miljoonaa turistia käy vuosittain "Kaupungissa, joka ei koskaan nuku". Niille, jotka ovat kiinnostuneita kulttuurista, on kaupunki aarreaitta. Siellä on yli 15 museota ja 40 yksityistä galleriaa. Israelin filharmoninen orkesteri, Israelin kamarimusiikkiorkesteri ja Israelin ooppera pitävät kaupunkia kotikaupunkinaan. Kaupungissa on kolme suurta teatteria - Habima, Cameri ja Beit Lessin sekä monia pienempiä.· Kaksi Israelin johtavaa tanssiryhmää, Bat Sheva Dance Company ja The Israel Ballett toimivat Tel Aviv-Yafossa. Vuosittain järjestetään yli 70 festivaalia.
Vuonna 2003 Unesco valitsi The White City of Tel Avivin maailmanperintöluetteloon.

Tel Aviv - Israelin kulttuuripääkaupunki

Tel Aviv Museum of Art taidemuseo on kaupungin kohokohta, jossa on erittäin hienot kokoelmat impressionistien ja postimpressionistien töitä. Toinen varmasti tutustumisen arvoinen museo on Diaspora Museum of Jewish History, jossa kävijä voi tutustua juutalaiseen kulttuuriin eri aikakausina vaikuttavassa multimedianäyttelyssä.
Jos olet kiinnostunut taiteesta ja käsitöistä, on mielenkiintoista käydä Gordon Streetin taidegallerioissa. Hieman erilaista kokemusta haluaville voidaan suositella kaupungin jemeniläiskorttelia ja Carmel-markkinoita. Näillä eloisilla markkinoilla voi ostaa kaikkea käsinvalmistetuista pikkupatsaista ja vesipiipuista kotona valmistettuun falafeliin ja pitaleipään, joiden kera tarjotaan kaupungin parasta hummusta.
Tel Aviv Museum of Art eli Tel Avivin taidemuseo on koko kaupungin kohokohta, jonka kokoelmissa on impressionistien ja jälki-impressionistien töitä. Toinen varmasti tutustumisen arvoinen museo on ”Diaspora Museum of Jewish History”, jossa kävijä voi tutustua juutalaiseen kulttuuriin eri aikakausina vaikuttavan multimedianäyttelyn kautta.

Jos olet kiinnostunut taiteesta ja käsitöistä, sinun kannattaa ehdottomasti käydä Gordon Streetin taidegallerioissa. Jos taas etsit hieman erilaista kokemusta, suositeltavia kohteita ovat jemeniläiskortteli ja Carmel-markkinat. Näillä eloisilla markkinoilla on myynnissä kaikkea käsin valmistetuista pikkupatsaista ja vesipiipuista kotona valmistettuun falafeliin ja pitaleipään asti. Falafelin ja pitaleivän kera tarjoillaan kaupungin parasta hummusia.

Jos haluat kuunnella klassista musiikkia tai olet oopperan ystävä, sinun kannattaa käydä kuuntelemassa Israelin filharmonisen orkesterin esitys tai tutustua New Israel Opera Companyyn. Myös kuuluisien teatteriseurueiden Cameri, Gesher ja Habima kotikaupunkina on Tel Aviv.

Tel Aviv – aurinkoa, uintia ja leikkiä

Rio de Janeiron ja Nizzan tavoin Tel Aviv on muutakin kuin pelkkä kaupunki, koska tämä eloisa metropoli on meren rannalla. Kilometrien pituisten valkoisten hiekkarantojen äärellä on maailmanluokan hotelleja. Vain muutaman sadan metrin päässä rannasta on purjeveneitä ja lämpimästä Välimerestä nauttivia vanhoja miehiä. Rannat ovat täynnä ihmisiä, jotka nauttivat auringosta ja vedestä uinnin ja auringonoton merkeissä. Auringonpalvojia varten on runsaasti pieniä rantamökkejä ja kahviloita, joissa voit viilentää itseäsi jäätelön tai jääteen merkeissä. Kauniilla välimeren rantakaistaleella kävelee pyöräilijöitä, rullalautailijoita ja hölkkääjiä. Täällä voit syventää rusketustasi, harjoitella ja tai vain katsella muita ihmisiä. Ota siis mukaasi lentopallo, aurinkovoidepurkki ja liity mukaan joukkoon.

Tel Aviv – Israelin suurin kaupunki

Tel Aviv merkitsee kirjaimellisesti ”Kevään kukkula”. Kaupunki on kasvanut uskomattoman nopeasti sen jälkeen, kun ensimmäiset rakennukset nousivat paikalle pian sata vuotta sitten (1909). Itse kantakaupungissa asuu nykyään lähes 350 000 ihmistä, mutta jos mukaan lasketaan myös ne ihmiset, jotka asuvat esikaupungeissa ja lähialueilla, asukasmäärä nousee lähes 3,3 miljoonaan – joten kyseessä on kukoistava metropoli.

Tel Aviv – arkkitehdin unelma

Azrieli Tower on Israelin korkein rakennus, josta voi katsella tätä kauniisti suunniteltua kaupunkia. Nykyaikaiset toimistorakennukset ovat sulassa sovussa keskellä suurta määrää valkoisia ja vaaleanpunaisia Bauhaus-taloja ja Art Deco –tyylin mukaisia taloja, jotka ovat valkoisella hiekkarannalla.· Puut reunustavat monia katuja. Kaupunki on täynnä kauniita puistoja, jotka antavat kaupunkikuvalle leimansa yhdessä ulkoilmakahviloiden kanssa.

Tel aviv – historiallinen kaupunki

Jaffan kaupunki on kuulunut vuodesta 1950 lähtien kuntaan, joten Tel Avivin voidaan sanoa olevan kaksi kaupunkia. Old Jaffa on, nimensä mukaisesti, hyvin erilainen kuin nuori Tel Avivin kaupunki. Jaffa on satamakaupunki, joten sillä on ollut historiallisesti tärkeä rooli lähes 4000 vuoden ajan. Jaffa on yksi maailman antiikinajan kaupungeista. Tämä Välimeren rannalla oleva kaupunki on turistin suosiossa, koska siellä vanha yhdistyy uuteen.