RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

TIBERIATiberia_rounded_cornersS

Tiberias (Tverya) on synonyymi lomalle Israelissa. Täällä voit nauttia monipuolisista aktiviteeteista kaupungissa, jossa on hyvät mahdollisuudet yhdistää erilaiset lomanviettotavat: luonto, historia ja nykyaikaiset kohteet, rentoutuminen ja vesiurheilu, pyhiinvaelluskohteet ja ainutlaatuiset matkailukohteet.

Genesaretinjärven rannalla sijaitseva Tiberias on Israelin matalimmalla sijaitseva kaupunki, noin 200 metriä merenpinnan tason alapuolella, joka houkuttelee tuhansia matkailijoita. Vierailijat löytävät elävän matkailukaupungin, jossa on monia kohteita ja tekemistä kaikenikäisille. Kaupungissa on 30 hotellia, luksushotelleista aamiaismajoitukseen ja retkeilymajoihin. Useimmat hotellit ovat rannan äärellä, ja ne tarjoavat lomailijoille erinomaisen viihtyvyyden. Laajat puistoalueet, koko perheen vesipuisto, ravintolat ja baarit ja mahdollisuus vesiurheilun harrastamiseen ovat vain kohokohtia koko matkailutarjonnasta.

Myös Tiberiaan vanhassa kaupungissa lähellä järveä ja satamaa on useita hotelleja. Satama tarjoaa upeiden auringonlaskujen lisäksi veneretkiä Genesaretinjärvelle. Romanttinen rantakatu kiertää järveä lähellä satamaa, ja sen varrella on useita kahviloita ja ravintoloita, jotka ovat erikoistuneet järvestä pyydettävään makeanveden kalaan.

Vanhasta kaupungista ja rantakadulta vie kävelykatu keskustaan. Tämä on vilkas ostospaikka, jossa on useita ravintoloita, kahviloita, tunnelmallisia pubeja, jäätelökioskeja ja matkamuistomyymälöitä. Kesäisin alue on erityisen eläväinen, ja bazaarien lisäksi siellä soi elävä nykymusiikki. Kävelykadun lähellä värikkäät hevosvaunut tarjoavat vierailijoille hieman erilaisen tavan tutustua kaupunkiin. 
Kävelykadun toisella puolella on Tiberiaan kuuluisa kalamarkkina. Kalastusala on korkeasti kehittynyt, ja kymmenet kalastusalukset suuntaavat järvelle joka aamu, palaten tuoreen kalansaaliin kanssa, joka päätyy paikalliselle markkinalle myytäväksi. Markkinan lähellä on suosittu falafel-ravintoloiden alue, joka houkuttelee tuhansia kävijöitä kuumilla, tuoreilla ja maukkailla makupaloillaan. Falafel-kioskien omistajat palvelevat sinua mielellään tarjoten maistiaisia, jotta valitsisit juuri heidän ravintolansa lounaspaikaksesi.

Falafel-ravintoloiden vastapäätä on suuri kaupungin auditoriumi, jonka tapahtumat, juhlallisuudet ja konsertit ovat yleisölle avoimia.
Tiberiassa on myös Dona Gracia -museo jossa kerrotaan Gracia Nasin tarina. Nasi käytti huomattavaa omaisuuttaan juutalaispakolaisten pelastamiseen Espanjan inkvisitiolta, ja juutalaisen kaupungin rakentamiseen Tiberiaan. Museo on linnassa, ja se on jaettu huoneisiin, jotka kertovat Nasin ja hänen aikakautensa tarinan renessanssiajan kuvin, maisemin ja äänin, jotka tarjoavat upean elämyksen. 

Vanhan kaupungin eteläpuolella on Hamat Tiberiaan kansallispuisto, joka sisältää 17 kuumaa lähdettä. Niiden 60-asteinen vesi sisältää noin 100 erilaista mineraalia, joilla on ainutlaatuisia terapeuttisia vaikutuksia, ja joita tavataan vain täällä. Paikan tervehdyttävät vaikutukset on tunnettu jo yli 2000 vuoden ajan, ja lähteet ovat houkutelleet sinne ihmisiä varhaisista ajoista lähtien. Uusittu Tiberias Springs -kylpylä käyttää lähteiden vettä. Kylpylä tarjoaa useita termomineraalialtaita, ylellisiä vartalokäsittelyjä ja ainutlaatuisia terveyskäsittelyjä rentouttavassa ja hiljaisessa ympäristössä, jossa on kauniit maisemat Genesaretinjärvelle.

Genesaret on houkutellut ihmisiä tuhansia vuosia tarjoten heille vedenlähteen ja elinkeinon mahdollisuuden. Historia on nostanut Genesaretin alueen ja Tiberian tärkeiksi sekä kristityille että juutalaisille. Toiselta vuosisadalta lähtien aina 1000-luvulle saakka Tiberias oli suurin juutalainen kaupunki Galilean alueella, ja se toimi juutalaisten poliittisena ja uskonnollisena keskuksena, ja juutalaisten henkisen luovuuden keskittymänä.

Muutamia vuosia kaupungin perustamisen jälkeen, noin vuonna 30 eaa. Jeesus siirsi toimintansa Genesaretinjärven pohjoisrannalle, jossa tapahtuivat useat hyvin tunnetut ihmeet, kuten veden päällä käveleminen. Monia kirkkoja rakennettiin Tiberiaan ja sen ympäristöön, kun kristinusko alkoi saada jalansijaa.

Tiberia on ollut jatkuvasti asutettuna, ja siellä on hyvin säilynyt useita rakennuksia ja raunioita eri aikakausilta. Vanhassa kaupungissa, joka on rakennettu ristiretkien ja ottomaanin valtakunnan aikana, on nähtävissä useita kohteita varhaisilta ajoilta, kuten Daher El-Amarin linnoitus 1700-luvulta, juutalainen rituaalikylpylä, mustasta basaltista rakennettujen kaupungin muurien jäännökset ja Pyhän Pietarin kirkko. Tämän päivän kirkko on rakennettu varhaisemman ristiretkien ajalta peräisin olevan kirkon päälle. Ristiretkeläisten kirkossa oli yksilaivainen, ja siinä oli pienet ikkunat.

Uuden kirkon keskeisiä esineitä ovat taideteokset, jotka kuvaavat neljää gospelia, jotka ovat Jeesuksen Peterille osoittamien sanojen "kaitse minun lampaitani" alla. Ikkunoiden lasimaalaukset kuvaavat kaloja ja pyhiä hahmoja, ja takapihalla on kopio Pietarin patsaasta, joka vietiin Tiberiasta Roomaan vuonna 1833.

Useat kirkot rakennettiin Vanhan kaupungin muurien ulkopuolelle. Vaatimattomassa basalttikivestä rakennetussa Skotlannin kirkossa tai sen rehevässä puistossa järven rannalla pidetään usein konsertteja. Kirkon rakennuttaja on tohtori David Watt Torrance, joka perusti myös Tiberiaan ensimmäisen sairaalan.

Kävelykadun eteläpäässä on kreikkalaisortodoksinen kirkko ja luostari, jossa on kolme rukoiluhuonetta ja ikonien seinä.
Lähellä oleva Berenice-vuori tarjoaa paitsi upeat maisemat myös vaikuttavan Ankkurikirkon rauniot. Kirkko on saanut nimensä raskaasta ankkurista, joka löytyi sen kivialttarin keskeltä. Yhtä kuuluisa on myös Beatitudes-vuori, jossa Jeesus antoi vuorisaarnan, ja jossa hän nimesi 12 apostoliaan.

Tiberian pohjoispuolella Genesaretinjärven lähellä on NMKY:n toimipaikka, jossa on pieni kirkko ja panoraamanäkymä järvellä. NMKY:llä on myös viehättävä yksityisranta ja vierashuoneita. Tiberiaan eteläpuolella on Yardenit, jota on perinteisesti pidetty paikkana, jossa Jeesus kastettiin. Paikka houkuttelee tuhansia uskovaisia, jotka kastautuvat vedessä.

Kristittyjen pyhien paikkojen ohella Tiberiassa on useita juutalaisten oppi-isien hautapaikkoja, mikä tekee siitä yhden Israelin pyhistä paikoista. Pyhiinvaeltajat kokoontuvat rabbi Akivan, rabbi Yochanan Ben-Zakain, rabbi Meir Ball Hanessin ja suuren filosofin ja oppi-isän Maimonidesin hautojen äärelle. Monet tulevat Maimonidesin haudalle rukoilemaan toimeentuloa, puolisoa tai jopa hedelmällisyyttä.

Tiberia on ympäri vuoden houkutteleva kohde, jossa on luonnonkauneutta, idyllisiä rantoja ja monipuolisia aktiviteetteja kaupungissa ja ympäristössä.