RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

ISRAELIN MATKALLE LÄHDETTÄESSÄTA

Nordic Cruises & Tours:n lähettämä matkalippu on esitettävä Rovaniemen lentoaseman lähtöselvityksessä yhdessä passin kanssa. Lähtöselvitysvirkailija löytää varauksen nimesi perusteella.

Lääkkeet ja rokotukset:
Jos käytät säännöllisesti tiettyä lääkettä, varaa sitä mukaasi koko matkan ajaksi. Säilytä lääkkeet alkuperäispakkauksissa ja pakkaa ne käsimatkatavaroihin. Nestemäisten lääkkeiden aitous on pyydettäessä todistettava turvatarkastuksessa. Ennen matkalle lähtöä on syytä varmistaa, että tarvittavat rokotukset ovat kunnossa.

Ateriat lennolla ja erikoisruokavaliot:
Erikoisruokavalioaterioiden saatavuus on rajoitettu lennoilla. Ota yhteys matkatoimistoon.

Luottokortit:
Yleisimmät luottokortit, kuten Visa ja Master Card käyvät maksuvälineinä Israelin useimmissa hotelleissa, ravintoloissa, baareissa ja kaupoissa.

Mitä kannattaa pakata mukaan:

  • Pieni käsilaukku tai reppu, jonka voi ottaa mukaan retkille
  • Talvella Israelissa on viileää, joten kannattaa pakata mukaan lämmintä vaatetusta
  • Kesällä Israelissa on aurinkoista ja kuumaa, joten aurinkohattu, aurinkovoide, aurinkolasit, vesipullo ja mukavat kengät ovat välttämättömiä varusteita
  • Eilatissa ja Kuolleellamerellä on uintisää vuoden ympäri
  • Pyhillä ja uskonnollisilla paikoilla vieraillessaan tulee asiallisesti pukeutunut. Naisilla vaatetuksen tulee peittää polvet ja hartiat

Matkatavarat:
Lentomatkoilla matkustaja (ei kuitenkaan alle 2-vuotias) saa kuljettaa veloituksetta 20 kg matkatavaraa. Lisäksi matkustamoon voi viedä käsimatkatavarana enintään 56 x 45 x 25 cm:n kokoisen laukun, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien. Käsimatkatavaran enimmäispaino saa olla yleensä 5 kg. Pakkaa lääkkeet, herkästi särkyvät esineet ja arvotavarat käsimatkatavaroihin. Vaaralliset esineet (esim. kynsisakset, viilat, sukkapuikot, linkkuveitset) tulee pakata ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Yksi henkilö voi viedä matkustamoon nesteitä käsimatkatavarana:

  • nesteet on pakattu enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin
  • 100 ml pakkaukset mahtuvat enintään 1 l kokoiseen uudelleensuljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin
  • 1 pussi/matkustaja

Ryhmämme matkatavaroiden tunnistamisen helpottamiseksi pitää kiinnittää laukkuihin osoitelaput omilla tiedoilla täydennettyinä.

Lentolippu ja lähtöselvitys:
Esitteen lentoaikataulu on alustava. Kannata tarkistaa koneen lähtöaika lentolipusta!
Lähtöselvityksessä Rovaniemen lentoasemalla tulee olla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Lähtöselvitys suljetaan 1 tunti ennen koneen lähtöä. Huom! Israelissa turvatarkastukset vievät aikaa ja siten kentällä tulee olla viimeistään 3 tuntia ennen koneen lähtöä paluumatkalle.

Israeliin saavuttaessa on yleensä tarkat turvatoimet, joissa kannattaa olla maltillinen ja rauhallinen. Kysymyksiin kannattaa vastata lyhyesti, selkeästi ja rehellisesti. Maasta lähdettäessä on myös hyvin tarkat turvatoimet, jotka saattavat kestää pitkään, ja niihin pätee samat ohjeet kuin saavuttaessakin. Turvatarkastukset tehdään rutiininomaisesti matkustajien oman turvallisuuden takaamiseksi.