RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

ITALIA
rooma1

KATSO MEIDÄN MATKAOHJELMAT >>

Välimeren saapasmaa Italia sijaitsee Apenniinien niemimaalla ja on yksi maailman suosituimmista turistikohteista, eikä suotta. Maa hurmaa niin vuoristoillaan ja upeilla hiekkarannoillaan, arkkitehtuurillaan ja taiteellaan, kuin mittaamattoman arvokkailla historiallisilla monumenteillaan ja kaupunkikulttuurillaankin. Harvassa ovat paikat, joissa taide ja elämä sekoittuvat keskenään yhtä vaivattomasti. Italia on kotimaa Dantelle, Michelangelolle ja da Vincille, mutta myös Giorgio Armanille, Salvatore Ferragamolle ja Gualtiero Marchesille.

Ruoka, muoti, taide ja arkkitehtuuri kulkevat käsi kädessä jokapäiväisen arkielämänkin kanssa – vaivattomuuden vaikutelma on vahva eivätkä 
asiat tunnu turhan tarkkaan harkituilta, vaikka ne sitä saattaisivat ollakin. Italian kaupungit sykkivät elämää, kulttuurinähtävyydet 
mykistävät, keittiö on Euroopan hienostuneimpia ja monipuolisimpia sekä intohimoiset ihmiset ovat rennon tyylikkäitä. Muodin mekka trendeineen kohtaa antiikin perinnön – vastakohtien ansiosta Italiaan on helppo rakastua.

Italian ruokakulttuuri on maailmankuulu ja viinitiloineen Italia onkin kulinaristin matkakohde numero yksi. Paitsi taiteessa ja kulttuurissa, myös ruokailussa perinteitä arvostetaan laajalti ja ruoan oma maku, luonnollisuus ja yksinkertaisuus ovat avainasemasssa. Kotiruokailukin on täysin oma ohjelmanumeronsa, joka kruunautuu jopa tuntien yhdessäoloon ja päivän polttavimpien puheenaiheiden ruotimiseen.

Italia on roomalaiskatolinen maa ja uskonto onkin todella tärkeä osa italialaisten jokapäiväistä elämää, epäilemättä Vatikaanin ansiosta. Katolilaisuuden keskus, paavin johtama Vatikaanivaltio, sijaitsee Rooman sisällä ja on sekä pinta-alaltaan, että väkiluvultaan maailman pienin itsenäinen valtio. Kirkollisten juhlapyhien aikaan italialaiset matkaavat Vatikaaniin kuuntelemaan paavin puhetta, vierailemaan Pyhän Pietarin kirkossa ja hengellistymään. Etenkin pääsiäisenä tunnelma Vatikaanissa on tiivis.