RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

IKUINEN KAUPUNKI ROOMAtrevi

Roomalaisen mytologian mukaan Romulus ja hänen veljensä Remus olivat Rooman kaupungin perustajat. Kuolemaan jätettyinä lapsina Romulus ja Remus pelastuivat naarassuden ottaessa pojat hoidettavakseen ja ruokkiakseen. Poikien varttuessa aikuisiksi he halusivat perustaa kaupungin siihen paikkaan, johon heidät oli hylätty. Miesten välille kuitenkin syttyi riitä, kumman mukaan kaupunki tulisi nimetä ja olisi kuningas. Riidan seurauksena Romulus tappoi veljensä ja täten syntyi kaupunki nimeltä Rooma, 753 eaa.

Rooma, entinen ”maailman pääkaupunki”, on vuosituhansien ajan pysynyt ajan hermoilla ja tapahtumien keskellä. Kaupunki on täynnä elämää ja länsimaisen sivistyksen ja kulttuurin kehtonakin tunnettuna tarjoaa 
paljon nähtävää pidemmällekin matkalle. Lukuisine monumentteineen, kirkkoineen, ja muine nähtävyyksineen Italian pääkaupunki Rooma on ehdottomasti kaupunkilomakohde parhaimmillaan - Roomassa ei tarvitse taidenautintoja etsiä, riittää kun katselee ympärilleen.

KAUPUNGIN SUOSITUIMPIA KÄYNTIKOHTEITA

Yksi suurimmista vetonauloista on Piazza di Spagna -aukio, jonka laidalta ja liepeiltä löytyy huomattava määrä kaupungin hienoimpia putiikkeja, kahviloita ja ravintoloita. Kohti Trinita dei Montin kirkkoa aukiolta nousevat 1700-luvun alkupuolelta peräisin olevat näyttävät Espanjalaiset portaat. Portaiden huipulta on upeat näkymät Rooman historialliseen kaupunginosaan ja täältä alkaa myös Villa Borghesen upea puisto, jonne on kätevintä siirtyä Espanjalaisten portaitten kautta.

Trevin suihkulähde on ”pakollinen” vierailupaikka Rooman lomalla. Vuonna 1762 valmistunut suihkulähde on kaupungin suurin ja tunnetuin ja on koristeltu barokkielementeillä palatsin julkisivuksi. Suihkulähteen keskellä oleva patsas kuvaa meren jumala Okeanosta merihevosten vetämässä vaunussa, kun taas reunoille on sijoitettu yltäkylläisyyden ja parantavan voiman jumalat. Perinteisen legendan mukaan, mikäli vierailija heittää kolikon Trevin suihkulähteeseen oikealla kädellään vasemman olkansa yli, tulee hän myöhemmin elämässään vielä palaamaan Roomaan uudelleen.

Colosseum oli antiikin Rooman suurin amfiteatteri, jossa aikoinaan gladiaattorit taistelivat muun kansan huvitukseksi. Huolimatta siitä, että Colosseum on osittain pahastikin vaurioitunut maanjäristyksien ja kivenryövääjien takia, on se yhä ikuisen kaupungin symboli ja parhaita esimerkkejä roomalaisesta arkkitehtuurista. Colosseum on Rooman suosituimpia nähtävyyksiä ja katolisen kirkon pyhä paikka. Colosseum sijaitsee aivan Rooman keskustassa Via dei Fori Imperialin varrella lähellä Forum Romanumia.

Rooman sisällä sijaitseva itsenäinen valtio Vatikaani on mielenkiintoinen kohde Pietarinaukioineen ja Sikstuksen kappeleineen. Sikstuksen kappelin ainutlaatuisten ja upeiden kattomaalauksien lisäksi Vatikaanivaltion museon kokoelmista löytyy suurten mestarien, kuten Rafaellon ja Michelangelon muitakin töitä.