RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

LATVIA

KATSO MEIDÄN MATKAOHJELMA >>NC_Riga02

RIIKA

Tuhansia vuosia sitten Daugav joen rannalla nykyisen kaupungin kohdalla on asustellut jättiläinen nimeltään Kristaps Suuri. Hän on auttanut ihmisiä pääsemään joen oikealle puolelle, kantanut... Kerran yöllä hän kuuli pienen lapsen itkevän joen toisella puolella. Hän meni hakemaan häntä ja yhtäkkiä keskellä jokea lapsi on tullut erittäin painavaksi. Jättiläinen keräsi voimansa, kantoi lasta kotiin ja laittoi häntä sänkyyn nukkumaan. Seuraavana aamuna lapsi oli kadonnut ja sängyssä oli arkku täynnä rahaa. ·Jättiläisen kuoleman jälkeen kaikki rahat menivät Riikan rakentamiseen. Sen kunniaksi Daugav joen rannalla sijaitse patsas: jättiläinen kantaa pientä lasta.

Baltian suurin kaupunki Riika on eurooppalainen kaupunki jolla on venäläinen sielu. ·Kaupungissa asuu noin 700-750 tuhatta asukasta, joista alle puolet on latvialaisia. Suuri osa väestöstä on venäläisiä.

Monipuolinen Riika on inspiraation lähde, joka on täynnä ainutlaatuista historiaa, arkkitehtuuria ja kauneutta. Kaupungin keskiaikaisia rakennuksia ja tyylikkäitä jugendrakennuksia sekä viehättäviä ja hyvin hoidettuja puistoalueita, tekevät kaupungista erinomaisen lomakohteen. Latvian pääkaupunkina Riika on pieni ja kiireetön, täynnä salaisuuksia ja samalla hyvin ystävällinen ja tuttu. Riippumatta millä kielellä puhuu, kansainvälinen Riika toivoo tervetulleiksi aina.
Riian kuuluisa Vanhakaupunki Vecriga on historiallinen keskus ja ehkä merkittävin matkailualue Riikassa. Kiviset kadut ja värikkäät rakennukset muodostavat idyllisen tunnelman, joka kätkee kuitenkin sisäänsä myös korkealaatuisia ravintoloita, kahviloita ja yökerhoja. Vanhakaupungin tunnetuin nähtävyys on Pietarin kirkko. Muita vierailun arvoisia kohteita ovat Mustapäiden talo, Latvian suurin kirkkorakennus Riian tuomiokirkko, Ruutitorni, Vapauden patsas, Kolme Veljestä sekä monia muita.

Monipuolisessa Riiassa löytyy tekemistä myös lapsiperheille: mm. Euroopan vanhin Riian eläintarha, Latvian Kansaintieteellinen ulkoilmamuseo sekä leikkikeskus GoPlanet ovat erinomaiset vierailukohteet koko perheelle.

Lisätietoa Latviasta: http://www.liveriga.com/en/look/