RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

LIETTUANC_Liettua02

Liettua on Baltian maista suurin sekä kooltaan että asukasmäärältään. Maa on kuuluisa erityisen kauniista maaseudustaan sekä keskiaikaisesta kulttuuristaan ja mielenkiintoisista kaupungeistaan. Liettuassa on runsaasti nähtävää ja koettavaa kaikille maaseutumatkailusta, kaupunkilomasta tai kulttuurielämästä kiinnostuneille.

Lue lisää Liettuasta:
www.liettua.fi 
www.travel.lt
www.vilnius-tourism.lt 

Liettuan pääkaupunki Vilna oli vuoden 2009 Euroopan kulttuuripääkaupungki, joka viehättää pikkukaupunkimaisuudellaan, vaikka asukkaita onkin yli puoli miljoonaa. Kansainvälistä tunnelmaa huokuvassa Vilnassa on paljon nähtävää ja koettavaa, lisäksi Trakain kaunis linna sekä Euroopan maantieteellinen keskipiste sijaitsevat vain kivenheiton päässä kaupungista.

 

Muu Liettua

VilniusOldTownNight

 

Kaunas on Liettuan toiseksi suurin kaupunki, jossa on noin 410 000 asukasta, saman verran kuin Tallinnssa. Kaunas on tärkeä kauppa- ja teollisuuskeskus ja huomattava yliopistokaupunki. Kaunasin sanotaan olevan “liettualaisempi” kaupunki kuin Vilna, ja se toimikin vuosina 1920–1940 itsenäisen Liettuan pääkaupunkina. Kaunas sijaitsee maan keskiosassa, Via Baltican varrella.

Kaupungin kirkot, luostarit ja museot ovat vierailun väärtejä. Kaunaksen museoista suosituimpiin kuuluu Pirunmuseo. Pirunmuseon jälkeen onkin hyvä vierailla Pazlaislin luostarissa, Kaunaksen tekojärven rannalla. Kaunaksen· pääkatu Laislas-avenue on turistin onnela; siellä on runsaasti kauppoja, ravintoloita ja kahviloita.

Liettuan dyynit

Seuraavaksi voi kiepauttaa kohti Liettuan kuulua Palangan rantaa. Jos Pärnu on Viron ja Jurmala Latvian kesäkaupungit, niin Palanga on ehdottomasti Liettuan sellainen. Upeat, pitkät, hiekkasärkän suojaamat rannat, viehättävine uimakoppeineen ja laitureineen takaavat kesäviihtymisen. Palanga on kuulu upeista auringonlaskuista sekä meripihkasta. Palangassa onkin ihan oma museonsa meripihkalle – käymisen arvoinen sekin. Kaupungissa on myös huvipuisto ja eläintarha.
Jos rantaelämä kiinnostaa, kannattaa käydä katsomassa myös lähikaupunkeja kuten Klaipedaa. Klaipedasta kannattaa käydä tutustumassa Neringan niemimaahan. Siellä sijaitsevat Euroopan suurimmat rantadyynit, jotka ovat luonnonsuojelualuetta.
Klaipedasta pääsee jatkamaan taas kätevästi kohti Kaunasta, mistä voi suunnata joko takaisin pohjoiseen tai jatkaa edelleen kohti Keski-Eurooppaa.