RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

NORDIC CRUISES & TOURS:N ERITYIS- JA LISÄMATKAEHDOT:

Nordic Cruises & Tours noudattaa valmismatkoilla Suomen matkatoimistoalan liitto r.y:n ja kuluttaja asiamiehen neuvottelemia ja allekirjoittamia yleisiä valmismatkaehtoja, jotka ovat saatavilla matkatoimiston Internet-sivuilla sekä toimistosta. Tämän lisäksi valmismatkoilla on voimassa Nordic Cruises & Tours:n erityis- ja lisämatkaehdot. Matkustajan on syytä tutustua huolella matkaehtoihin kokonaisuudessaan.

1. Matkan varaaminen ja maksun suoritus

Kun matka varataan alle 28 vrk ennen matkan alkua, suoritetaan matkan hinta välittömästi Nordic Cruises & Tours:n tilille IBAN:FI15 5640 0220 2225 20, BIC:OKOYFIHH. Mikäli matkalle lähtöön on alle 14 vrk, maksukuitti lähetetään Nordic Cruises & Tours:n toimistolle sähköpostilla. Ennakkomaksu on 350 euroa / matkustaja. Loppuerä matkan hinnasta on suoritettava viimeistään 28 päivää ennen matkan alkua, laskussa olevaan eräpäivään mennessä. Jos ennakko- tai loppumaksua ei ole suoritettu ajoissa matkavaraus peruuntuu automaattisesti. Jos matka varataan myöhemmin kuin 28 vrk ennen matkan alkua matkan koko hinta on suoritettava välittömästi. Toimistokulut on 100 euroa/matkustaja.

2. Matkan hinta ja hintamuutokset

Tilaushetkellä voimassa oleva hinta on matkustajaa sitova. Matkatoimistolla on oikeus muuttaa esitehintaa sekä alentaa sen esimerkiksi hintatarjouksella, joka on voimassa siitä hetkestä alkaen, kun ne ilmoitetaan. Hintatarjous ei koske aikaisemmin tehtyjä matkasopimuksia.

Matkan perushintaan sisältyy:

 • lentomatkat matkaohjelman mukaisesti kohdemaahan ja takaisin
 • matkakohteessa lentokenttäkuljetukset ja matkaohjelman edellyttämät muut kuljetukset
 • ohjelmanmukainen majoitus kahden hengen huoneissa
 • matkaohjelmassa mainitut ateriat (puolihoito - aamiainen ja illallinen päivittäin)
 • Nordic Cruises & Tours:n suomenkielisen oppaan palvelut

Matkan perushintaan eivät sisälly, ellei matkaohjelmassa toisin mainita

 • kohteissa tehtävät erillisretket
 • pääsymaksut erilliskohteisiin
 • erikseen tilattavat lisäjärjestelyt
 • ruokajuomat
 • matkavakuutukset

Lisämaksut: Yhden hengen huoneesta perittävät lisämaksut on mainittu matkaohjelman yhteydessä. Yksin matkalle ilmoittautuneiden tulee varautua maksamaan yhden hengen huoneesta perittävä lisämaksu, mikäli heille ei löydy huonetoveria.

Lapsialennukset: Lapsialennus koskee 2-12-vuotiaita lapsia heidän yöpyessään kahden täyden hinnan maksavan henkilön kanssa samassa huoneessa lisävuoteessa.

3. Matkustajan oikeudet ja vastuu

Matkustajan vastuulla tarkistaa osanottajatodistuksessa olevat tiedot ja huomioida mahdolliset muutokset sekä lentoaikataulun ennen matkaa. Matkalla tulee olla mukana voimassa oleva passi. Jos matkustaja ei matkan alkaessa saavu lentoasemalle ilmoitettuun lähtöselvitysaikaan mennessä eikä hän ole sopinut liittymisestään matkalle vasta myöhemmässä vaiheessa, Nordic Cruises & Tours katsoo matkustajan peruuttaneen matkansa juuri sen alkaessa ja pidättää oikeuden myydä matka toiselle henkilölle. Pelkät lennot ostanut matkustaja tai matkustaja, joka eroaa ryhmästä tai jättää käyttämättä varaamansa majoituksen on velvollinen ottamaan yhteyden oppaaseen vähintään 1 vrk ennen paluumatkaa, esim. mahdollisten aikataulumuutosten varalta. Mikäli matkustaja ei noudata tätä ilmoitusvelvollisuutta tai myöhästyy ilmoitetusta lähtöajasta, hän vastaa paluukuljetuksesta ja mahdollisesti syntyneistä kuluista itse. Matkustajalla ei ole oikeutta saada alennusta käyttämättä jättämistään palveluista.

Nordic Cruises & Tours muistuttaa, että matkustajien tulee itse huolehtia siitä että oma matkavakuutus on voimassa jo matkan maksun maksamisen jälkeen. Tämä mahdollistaa mm. sen että matkustaja voi hakea vakuutuksesta korvauksia peruutuskuluihinsa. Vakuutusta tehdessänne asiakkaiden tulee tarkistaa huolellisesti vakuutuksen ehdot ja erityisesti vakuutusehtojen peruutusturva- ehtokohdan: joihinkin vakuutuksiin saattaa sisältyä vastuurajoituskohta ja siitä voi olla seurauksena matkustajan oman vastuun laajentuminen.

Matkustajat ovat tietosuojalain turvaamia, joten Nordic Cruises & Tours ei luovuta matkustajatietoja tai anna etukäteistietoja matkalle osallistujista. Tietojen luovuttaminen ei jälkikäteenkään ole luvallista. Nordic Cruises & Tours pyytää itse vaihtamaan matkalla solmimien tuttavuuksien kanssa yhteystiedot.

4. Nordic Cruises & Tours:n oikeudet ja vastuu

Nordic Cruises & Tours noudattaa valmismatkoilla Suomen matkatoimistoalan liitto r.y:n ja kuluttaja asiamiehen neuvottelemia ja allekirjoittamia yleisiä valmismatkaehtoja. Matkatoimisto Nordic Cruises & Tours varaa itselleen oikeuden www-sivuilla olevien tietojen muutoksiin eikä vastaa sivuille mahdollisesti olevista virheista. Kaikki matkaohjelmassa ilmoitetut aikataulut, hinnat jne. ovat sitoumuksetta. Nordic Cruises & Tours:lla on oikeus vaihtaa hotellin vastaavantasoiseen tai parempaan hotelliin ilman velvollisuutta hinnanalennukseen tai korvaukseen.

Matkojen toteuttamiseen vaaditaan vähimmäismäärä matkustajia. Matkanjärjestäjällä on yleisten valmismatkaehtojen kohdan 12.1 perusteella oikeus peruuttaa matka, jos matkalle ei ole ilmoittautunut sen toteuttamisen edellyttämää matkustajamäärää. Peruuttamisesta ilmoitetaan tällöin viimeistään 21 vrk ennen matkan alkua ja mahdolliset matkustajan jo maksamat maksut palautetaan peruutusilmoituksen jälkeen matkustajan ilmoittamalle tilille.

Matkanjärjestäjällä on oikeus muuttaa matkan hintaa niissä tapauksissa, että matkaohjelmaan ja hintaan sisältyvissä palveluissa tapahtuu matkanjärjestäjästä riippumattomia muutoksia. Tällaisia voivat olla esimerkiksi lentokustannuksen muutokset, kohdemaan palvelujen hintojen muutokset tai vastaavat. Tähän oikeuteen sisällytetään myös valuuttakurssimuutokset.

Nordic Cruises & Tours:n ryhmänjohtaja vastaa ryhmän jäsenten informoinnista matkaan liittyvissä asioissa.

5. Peruutusehdot

Matkustajalla on valmismatkalain mukainen oikeus peruuttaa matkasopimus (Valmismatkalaki 15 § 2 mom., Yleiset valmismatkaehdot 5.1 a.b), jos matkustajaa kohtaa odottamaton ja vakava tapahtuma. Silloin matkanjärjestäjällä on oikeus periä korvaus peruuttamisesta aiheutuvista tarpeellisista toimenpiteistä, kuten ennakkoon maksetuista palveluista (esim. lennot, hotellit ja agenttipalvelut). Matkanjärjestäjä ei sen sijaan ole oikeutettu korvaukseen esimerkiksi menettämästään liikevoitosta. Matkustajan on ilmoitettava peruutuksesta viivytyksettä matkanjärjestäjälle. Matkalle lähdön este on osoitettava luotettavalla selvityksellä, kuten lääkärintodistuksella, poliisitutkintapöytäkirjalla tai vakuutusyhtiön lausunnolla. Selvitys on toimitettava matkanjärjestäjälle niin pian kuin mahdollista ja viimeistään kahden viikon kuluttua peruuttamiseen oikeuttavan esteen ilmenemisestä, jollei määräajan noudattaminen ole matkustajalle kohtuuttoman vaikeaa. Peruutuspäivä on se päivä, jolloin matkatoimisto Nordic Cruises & Tours on saanut tiedon peruutuksesta. Nordic Cruises & Tours kehottaa ottamaan matkavakuutuksen.

Peruutusehdot matkoillemme mikäli matkustaja peruuttaa matkansa

 • viimeistään 90 vrk ennen matkan alkua, peritään toimistokulujen lisäksi muutoksesta/peruutuksesta aiheutuneet muut todelliset kulut, jotka palveluntuottaja, kuten lentoyhtiö tai hotelli, matkanjärjestäjältä perii.
 • 89–30 vrk ennen matkan alkua pidätetään ennakkomaksu 350 euroa sekä jo mahdolliset syntyneet kulut ennakkoon maksetuista palveluista (esim. hotellit, lennot ja ohjelmavaraukset kohteessa)
 • 29–7 vrk ennen matkan alkua pidätetään 50 % matkan hinnasta sekä syntyneet kulut ennakkoon maksetuista palveluista (enintään 100 % matkan hinnasta)
 • myöhemmin kuin 7 vrk ennen matkaa ei suoriteta mitään takaisinmaksua

6. Valitukset ja huomautukset

Mahdolliset virheet ja valitukset tulee ehdottomasti ilmoittaa viipymättä oppaalle tai muulle matkanjärjestäjän edustajalle, jotta ne voisi tehdä parhaansa virheen korjamiseksi jo esimerkiksi matkakohteessa. Mikäli näin ei tapahdu, matkustaja ei ole myöhemmin oikeutettu vetoamaan matkanjärjestäjän suorituksessa olleeseen virheeseen.

7. Lentomatka ja matkatavarat

Matkustusasiakirjat:
Suomen kansalainen tarvitsee matkustusasiakirjaksi passin, jonka tulee olla voimassa vähintään 6 kuukautta matkan jälkeen. Myös lapset tarvitsevat oman passin. Matkustaja on itse velvollinen ottamaan selvää minkä maiden kansalaiset tarvitsevat kohdemaahan viisumin. Suomesta tuleville vierailijoille myönnetään turisti- tai kauttakulkuviisumi ilman lisämaksua Israeliin tulon yhteydessä. Matkavahvistus toimii osanottajatodistuksena, joten muista ottaa se matkalle mukaan.

Matkatavarat:
Lentomatkoilla matkustaja (ei kuitenkaan alle 2-vuotias) saa kuljettaa veloituksetta 20 kg matkatavaraa. Lisäksi matkustamoon voi viedä käsimatkatavarana enintään 56 x 45 x 25 cm:n kokoisen laukun, taskut, pyörät ja kahvat mukaan lukien. Käsimatkatavaran enimmäispaino saa olla yleensä 5 kg. Pakkaa lääkkeet, herkästi särkyvät esineet ja arvotavarat käsimatkatavaroihin. Vaaralliset esineet (esim. kynsisakset, viilat, sukkapuikot, linkkuveitset) tulee pakata ruumaan meneviin matkatavaroihin.

Yksi henkilö voi viedä matkustamoon nesteitä käsimatkatavarana:

 • nesteet on pakattu enintään 100 ml kokoisiin pakkauksiin
 • 100 ml pakkaukset mahtuvat enintään 1 l kokoiseen uudelleensuljettavaan ja läpinäkyvään muovipussiin
 • 1 pussi/matkustaja

Ryhmämme matkatavaroiden tunnistamisen helpottamiseksi kiinnitä laukkuihisi osoitelaput omilla tiedoillasi täydennettyinä.

Lentolippu ja lähtöselvitys:
Esitteen lentoaikataulu on alustava. Tarkista koneen lähtöaika lentolipustasi! Lähtöselvityksessä lentoasemalla tulee olla viimeistään 2 tuntia ennen koneen lähtöä. Lähtöselvitys suljetaan 1 tunti ennen koneen lähtöä. Huom! Israelissa turvatarkastukset vievät aikaa ja siten kentällä tulee olla viimeistään noin 3 tuntia ennen koneen lähtöä paluumatkalle.

Nimenmuutokset:
Nimenmuutoksesta veloitetaan muutoskulut (100 e/matkustaja), mikäli lentolippuja ei ole vielä kirjoitettu.

Kuljetusyhtiön vastuu:
Lentomatkat lennetään reitti- tai tilauslennoilla (matkaohjelman mukaisesti) turistiluokassa. Kuljetusyhtiöt ovat vastuussa matkustajista kuljetuksen aikana kuljetusehtojensa edellyttämällä tavalla. Lentoliikenteessä kannattaa varautua myöhästymisiin.

Matkanjärjestäjän vastuu vahingoista:
Nordic Cruises & Tours ei ole vahingonkorvausvelvollinen välillisesti liikeasioille aiheutuvista vahingoista, jos esim. matkalta paluu myöhästyy.

Nordic Cruises & Tours
Pekankatu 4
96200 ROVANIEMI
Y-tunnus 2387319-7
Rekisteritunnus: 3615/11/Mj