RESERVATION

YHTEYSTIEDOTfb

Puh. +358 40 749 36 99
Puh. +358 40 184 77 20
E-mail: info@nordiccruises.net
Avoinna ma-pe klo 10-15

RUOTSISto_Old_Town_rounded_corners

KATSO MEIDÄN MATKAOHJELMA >>

Kuninkaallinen Tukholma

Yksi maailman kauneimmista pääkaupungeista on täynnä historiaa ja kulttuurielämää. Kauniit rakennukset, vehreys, raikas ilma ja veden läheisyys ovat kaupungin tunnusmerkkejä. Kaupungin parhaat nähtävyydet sijaitsevat kävelymatkan päässä toisistaan ja jo yhden päivän aikana ehtii kokemaan paljon.

Muiden nähtävyyksien lisäksi Tukholmassa sijaitsee maailman suurin linna. Kuninkaanlinnasta löytyy Tukholman suurenmoiset nähtävyydet - juhlahuoneistot, valtiosali, arvomerkkisali, aarrekammio, Kolmen Kruunun museo, varuskamari ja Kusta III:n antiikkimuseo.

Suosittelemme vierailukohteeksi Astrid Lindgrenin Junibacken -satumaailmaa. Siellä voi leikkiä Peppi Pitkätossun Huvikummussa ja tavata muita tuttuja hahmoja kuten Mikko Mallikas, Viiru ja Pesonen tai Masa Mainio. Djurgården-saarella sijaitsee myös mm. maailmankuulu kuninkaallinen Vasa-laiva, Gröna Lund, Aquaria-vesimuseo, Tukholman eläinpuisto sekä maailman vanhin ulkomuseo Skansen.

Tukholman kaikki kaupunginosat ovat omanlaisiansa, joten Tukholmassa riittää aina uutta nähtävää ja koettavaa. Östermalmilta löytyvät laatutietoisen merkkiliikkeet ja Vasastan on antiikinystävän mekka. Södermalmilla sijaitsevat kaupungin trendikkäimmät kahvilat ja putiikit. Suurimmat tavaratalot taas keskittyvät Tukholman keskustaan, Norrmalmille. Gamla Stanin kaduilla voit aistia historian läsnäolon ja hankkia pienistä myymälöistä niin antiikkia, taidetta, matkamuistoja kuin käsitöitäkin.

Liikenne

Tukholman taksit ovat Taxi Stockholm, Taxo 020 ja Taxi Kurir. Taksimaksun voi suorittaa joko käteisellä tai luottokortilla. Arlandan lentokentältä, noin 40 km matkan päässä Tukholma keskustasta pääsee taksilla usein kiinteään hintaan, muista kysyä hinta etukäteen.

Lentokentältä keskustaan pääsee myös junalla, Arlanda Expressillä, n. 15 minuutin välein. Matka kestää 20 min. Bussimatka kestää noin 35 min. Tukholman keskusrautatieasema sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa. Asemalta pääsee helposti metroon, busseihin, paikallisjuniin, lentokenttäbusseihin sekä Arlanda Expressiin.

Tallink Siljan City Transfer bussi on kätevä tapa matkustaa terminaalista kaupunkiin ja takaisin. Lue lisätietoa http://www.tallinksilja.com/